Categories
Community update

Garden of Kairos is boost voor maakindustrie in Oost Nederland

Bedrijven in de maakindustrie zijn vaak geneigd om digitale transformatie initiatieven simpel voor zich uit te schuiven totdat het te laat is en de concurrentie hen inhaalt. Dat is de reden waarom een team van bedrijven en kennisinstituten in het oosten van Nederland gaan samenwerken. In deze nieuwe community, Garden of Kairos, werken we samen aan essentiele digitale transformatie. De nadruk ligt op de gebruikers van digitale transformatie en de impact die deze nieuwe technieken hebben op de organisatie en samenleving. Het motto is Digitale focus, Menselijke aandacht. Nieuwe deelnemers zijn welkom. De community heeft als doel om ongeveer 30 deelnemers te hebben binnen 3 jaar.

In Griekse mythologie, Kairos was de jongste en meest rebellerende zoon van Chronos – de god van de tijd. Kairos durfde buiten de gebaande paden te lopen, verwelkomde uitdagingen en was altijd op zoek naar nieuwe ideeen en daar kwam verandering en inzicht. Onze Garden of Kairos neemt dit ter inspiratie en zou graag de maakindustrie op dezelfde wijze transformeren.

Grootste verandering is grootste kans

“Nieuwe digitale technieken veranderen onze levens. We werken vanuit huis, maar werken via het internet tegelijkertijd samen met collega’s over de gehele wereld. We bestellen onze maaltijden via ditzelfde internet. Nieuwe digitale technieken veranderen ook razendsnel de manier waarop de maakindustrie werkt. Design tekeningen controleren automatisch productie machines en robots – zonder menselijke interventie. Op afstand wordt deze machine gecontroleerd en geeft iemand advies bij problemen. Je hoeft niet meer naar een collegezaal om getraind te worden, maar volgt lessen via Virtual Reality, waar je ook bent.” vertellen woordvoerders Martin Arens en Peter van Bart. “De digitale transformatie en de grootste verandering voor bedrijven op dit moment. Tegelijkertijd is het de grootste kans! Nieuwe technieken maken het mogelijk om nieuwe innovatieve producten en services overal ter wereld te produceren en te verkopen.”

In de praktijk is het vaak moeilijk om de digitale transformatie tot een succes te maken. De juiste technieken en methodes kiezen en deze vervolgens succesvol te gebruiken en in te zetten, is redelijk complex. Bovendien vraagt dit veel tijd en de medewerkers die hiervoor nodig zijn, zijn schaars en vaak al druk met hun dagelijkse, reguliere werkzaamheden. Door samen te werken in Garden of Kairos, bundelen we expertise, capaciteit en resources. “Op deze manier kan elke deelnemer meer doen en leren we sneller dankzij elkaars expertise. We maken MKBs toekomstbestendig.”