Agenda

Ook in 2023 zorgen wij voor de nodige inspiratie voor jullie digitale transformatie. We starten daarom het eerste halfjaar met een aantal interessante activiteiten. Noteer de data vast, mis het niet!

24-5: Ontdek de kracht van Digital Thread in het werktuigbouwonderwijs: kom naar ons evenement en discussieer mee!

Foto Richard Horvath op Unsplash

Ontdek de toekomst van het werktuigbouwonderwijs en laat je inspireren door de kracht van de Digital Thread, de ‘digitale draad’ met productdata voor alle bedrijfsprocessen.

De Hanzehogeschool in Groningen werkt met Product Lifecycle Management (PLM) in het onderwijs om studenten voor te bereiden op hun toekomstige carrière in de industrie. Hoe beheren productiebedrijven hun digitale productdata optimaal? Maar dat is nog maar het begin – er zijn ambitieuze plannen om PLM uit te breiden naar de productieomgeving waarbij waardevolle engineering-data wordt hergebruikt ter ondersteuning van de assemblage.

Mis deze unieke kans niet om meer te weten te komen over de ervaringen en plannen van de Hanzehogeschool:

  • Hoe worden studenten voorbereid op hun toekomst in het bedrijfsleven?
  • Waarom is het interessant voor maakbedrijven om hierop in te spelen en mee te doen?
  • Hoe kunnen opleidingsinstellingen en bedrijven hierbij samenwerken?

Kom naar ons evenement op 24 mei, om 13.30 uur in het Shared Facility Center in Hengelo en discussieer mee over de toekomst van Mechanical Engineering onderwijs en de cruciale rol die PLM daarin speelt.

Maar wees er snel bij! Het aantal plaatsen is beperkt en deze kans wil je niet missen. Schrijf je nu in door een bericht van deelname te sturen naar info@gardenofkairos.com.

Wij kijken er naar uit om je te verwelkomen!

Wie verzorgt de lezing?
  • Dr. Ir. Viktória Houwing is docent aan de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast is ze programmamanager Smart Systems. Vanuit een rijke ervaring in het bedrijfsleven, onder andere bij Philips, doceert ze aan Mechanical Engineers in spe over diverse onderwerpen, waaronder de inzet van digitale hulpmiddelen bij productiebedrijven.
  • Viktória wordt ondersteund door Dirk Leijten, Consultant van Innoptus. Dirk zal een inkijk geven in de cloudomgeving waarin de studenten hun PLM-projecten uitvoeren.

Plaats: Shared Facility Centre Hengelo (bij Thales).
Tijd: Inloop met koffie/thee vanaf 13:30 uur. Lezing 14:00-16:00u. Na de lezing is er een netwerkborrel tot 17:00u.
Kosten: Kosteloos voor leden en belangstellenden.
Aanmelden: Stuur een mailtje naar info@gardenofkairos.com.

26-5: Bezoek aan het PTC Industrial Experience Center (IXC)

Op vrijdag 26 mei brengt Garden of Kairos een bezoek aan het PTC Industrial Experience Center (IXC) in Aken. Deze bijeenkomst is exclusief voor leden van Garden of Kairos.
Initiatiefnemers voor dit bezoek zijn VMI Group en DEMCON. Ook andere leden kunnen daarbij aansluiten.

Het IXC biedt een unieke gelegenheid om nieuwe technologie in de praktijk te zien aan de hand van een aantal industriële use cases. Op de campus van één van de grootste universiteiten in de regio, kunnen bezoekers kennis nemen van een ‘Digital Thread’ zoals deze is gerealiseerd door e.GO, een elektrische auto, volledig ontwikkeld door de universiteit Aken. Deze inspirerende dag wordt aangeboden in samenwerking tussen PTCInnoptus en Garden of Kairos.

Er is ruimte voor 20-25 deelnemers, 12 plaatsen zijn gereserveerd voor VMI en Demcon. Meld je daarom snel aan als je erbij wilt zijn. Tijd: 10:00-16:30 uur.

Meer informatie over het IXC is hier te vinden: https://lnkd.in/eUsgeRDh

Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met ons bestuurslid en organisator Herman Smitsh.smits@innoptus.com.

Plaats: PTC Industrial Experience Center (IXC) in Aken.
Tijd: 10.00-16:30 uur.
Voor wie: Exclusief voor leden van Garden of Kairos.
Aanmelden: stuur een mailtje naar ons bestuurslid en organisator Herman Smits h.smits@innoptus.com.

Wil je graag meer weten over één van deze evenementen of hoe je hieraan deel kan nemen? Stuur dan een mail naar info@gardenofkairos.com. We helpen je graag verder.