Categories
Community update

Minor Business and Data Analytics van Saxion

Graag brengen we de interessante Minor Business and Data Analytics van Saxion onder je aandacht. Deze minor, onder het motto “Saxion meets Silicon Valley”, wordt verzorgd door Saxion in samenwerking met de toonaangevende Universiteit UC Berkeley in California. Studenten van deze minor gaan o.a. 3 weken naar Berkeley om daar in workshops kennis te maken met de “Power van Silicon Valley”.

Oplossing voor Business and Data Analytics-vragen in jouw bedrijf

Deze minor is natuurlijk een prachtige leerervaring voor de studenten. Maar de minor is óók voor bedrijven zoals die van jullie interessant. Als bedrijf kun je een project, uitdaging of plan waaraan je zelf niet toekomt neerleggen bij de studenten. Denk bijv. aan het uitzoeken van mogelijkheden voor data voor businessdoelen en businessprocessen, vertalen van je bedrijfsstrategie naar KPI’s en kritische succesfactoren, het maken van business forecasts op basis van Google Trends, het maken van Business Dashboards, inzet en analyse van data voor businessverbeteringen.

Vaak worden in je bedrijf dit soort projecten niet opgepakt, omdat er geen tijd en mensen zijn. De studenten uit de minor kunnen die wél oppakken. Ze worden hiervoor getraind met een pre-Berkeley-programma op Saxion en krijgen daarna les op de universiteit van Berkeley zelf. Dit is een bekende en toonaangevende universiteit in Silicon Valley, die optimaal aandacht besteedt aan o.a. data analytics, AI, Machine Learning etc. De studenten komen met actuele kennis terug en kunnen voor de bedrijven aan de slag, ook voor jouw bedrijf. Ze werken in een interdisciplinaire projectgroep, waarin ze een creatieve oplossing voor je opdracht realiseren.

Dat biedt jouw bedrijf dus de unieke kans om nu een project of uitdaging die anders waarschijnlijk blijft liggen, concreet aan te pakken.

Maak kennis met nieuwe medewerkers

Op deze manier kom je ook in contact met een groep van 40 goed opgeleide studenten van 10 verschillende opleidingen. Dat is een mooie manier voor recruitment van nieuw personeel. Saxion heeft al meegemaakt dat studenten een baan aangeboden kregen tijdens de opdracht of dat studenten een afstudeeropdracht hebben verdiend.

Hoe kun je meedoen als bedrijf?

Als je als bedrijf mee wilt doen aan dit prachtige initiatief, stel je een opdracht op die jij uitgevoerd wilt zien. Verder stel je werkplekken beschikbaar voor bijv. 3 of 4 studenten. Een vergaderruimte kan genoeg zijn. Je begeleidt dit projectgroepje net zoals je een afstudeerder begeleidt, met eens per week een meeting om de neuzen de goede kant op te houden en je eigen einddoel in het zicht te houden.

Planning

De minor wordt eens per jaar georganiseerd en start in september, het begin van het academisch jaar. Indien je nog mee wilt doen in september, dan kan overleg plaatsvinden in de komende 2 tot 3 weken met Robert Slot (zie hieronder). In de week daarna is eerst nog een conceptopdracht genoeg. De verfijning van de opdracht kan in september in overleg met de studenten van je projectgroep.

Vanaf half september komen de studenten een dag per week bij de bedrijven over de vloer. Vanaf eind november tot eind januari werken ze 4 dagen per week op locatie bij het bedrijf of bij Saxion. 

Kosten

De kosten voor je bedrijf zijn euro 2000,- per student. Hiermee sponsor je de studiereis voor de studenten. Dit levert de studenten een prachtige leerervaring op, levert jou een creatief resultaat op voor een project of uitdaging in je bedrijf en mogelijk een nieuwe medewerker.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Robert Slot MSc – Coordinator Minor Business and Data Analytics en Headlecturer Finance and International Business 

Telefoon: +31- 6 12 61 97 46

Mail r.slot@saxion.nl | www.saxion.edu  

Als Garden of Kairos bevelen we deze minor warm aan. 
Het is een prachtige kans om samen met Saxion en studenten te werken aan de digitale transformatie. Ook komen bedrijven en studenten – nieuwe medewerkers! – zo op een interessante manier met elkaar in contact.